*
ACP * Kullanıcı Paneli * Üyeler * Arama * Pano Kılavuzu

Kayıt OlOturum Aç

| Sistem saati: 09 Eyl 2010, 20:18

Pano anasayfası » GENEL PAYLAŞIM » Güncel

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Bu Kategoride Arama:
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: haksöz adaletli olayım derken aslında ırkçılık yapıyor....
İletiTarih: 07 Arl 2009, 23:15 
Yeni Üye

Irkçılığın Kurbanı: Serap Eser
07.12.2009 09:37
8 Kasım'da meydana gelene olayda Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsü yolcu indirmek için durağa yanaştığı sırada bir grubun saldırısına uğramıştı.
Saldırganların attığı molotofkokteylilerinden biri otobüsün içinde patlayınca dersane çıkışı evine giden 17 yaşındaki Serap Eser alevlerin arasında kalmıştı. Elleri, yüzü ve bacakları yanan Eser, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

Yaklaşık 1 aydır Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Serap Eser, bu sabah hayatını kaybetti. Olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklanmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak, "O çocuklara molotofkokteylini attıranlar kim? O çocukları, 18 yaşındaki Serap yavrumuzu molotofkokteyli attıkları otobüste yakanlar, onu şu anda o sıkıntılı duruma sokanlar kim? O çocuk değil mi? Ne ile izah edeceksiniz? Bir taraftan birisini mağdur, mazlum göstereceksin, öbür taraftaki o molotofkokteyli ile yanan yavruyu ne göstereceksin? Adil olalım adil." diyerek barış ve özgürlük talep eden kimilerinin çelişkilerine dikkat çekmişti.

Irkçılığın iki taraflı olarak can almakta sınır tanımadığının bir göstergesi olan Serap Eser, devlet faşizmine karşı yine ırkçı körlükle mücadele edenlerin kurbanı oldu. Ceylan'ı, Uğur'u katleden devlet terörüne cevap, İstanbul'da başka bir kızın, yakılması mı olmalı? Anlaşılan o ki, benzer eylemleri daha önce de çokça tekrar eden Kürt şoven hareketinin mensupları; düşmanına öykünmekten vazgeçemiyor!

Haksöz-Haber

not: haksoz adil olayım derken ırkçılığın daniskasını yapmış anlayacağınız. serap a a aallah tan rahmet diliyorum...

Profile bak  

İleti başlığı: Re: haksöz adaletli olayım derken aslında ırkçılık yapıyor....
İletiTarih: 26 Arl 2009, 17:32 
Yeni Üye

Haksöz'ün bu haberinden bu anlamı nasıl yorumladınız hala anlamış değilim...Aynı haberi Bizde okuyoruz ancak Objektif olarak yazılmışolan bu haberi Takdir ile okuduk...Nasıl olurda Haksöz'ün yıllardır verdiği Mücadeleyi böyle saçma bir Te'vilile inkar edebiliriz...Hak İhlalleri Raporlarında bir ayrım mı yaptı yıllardır..Veyahut Kürtçülük ve Şowenizm mi yaptı ?

Lütfen İnsaflı davranalım,Haksöz'den olan kardeşler hiçbir zaman Irkçılık yapmadılar hata Şoven Milliyetçilerile bir mücadeleleri vardır yıllardır...

El İnsaf...

Profile bak  

İletiTarih: 28 Arl 2009, 15:27 
Yeni Üye

Kendini Nasıl Tanımlıyor?: Kur'an Araştırmacısı
Bunun neresinde ırkçılık var Allah aşkına? Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş. Sakın ırkçılık sizin zihninizde olmasın le meprise.

Profile bak  

İletiTarih: 28 Arl 2009, 18:54 
Yeni Üye

Kendini Nasıl Tanımlıyor?: Araştırmacı
Erhan yazdı:
Bunun neresinde ırkçılık var Allah aşkına? Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş. Sakın ırkçılık sizin zihninizde olmasın le meprise.

Anlatılmak istenen şu sevgili erhan kardeş..

Kürtlerin ulusal mücadelelerinin ''şovenizm'' olarak görülmesi..

Kemalist sitelerden tutun en radikal sol sitelere dek Kürtlerin milliyetçiliği ile mevcut Türk milliyetçiliği (ırkçılığı) eşit görülüyor..

Sol literatürde ezilen ulus milliyetçiliği ve egemen ulus milliyetçiliği bir değildir..

Biri şovenist temelde kendi milliyetini yüceltirken diğeri kendi ezilmiş milliyetini savunur..
(Kaldı ki Kürtlerin kendilerini savunacakları resmiyette tanınmış bir 'milliyetleri'' de yok)

Yine İslami düşüncede de bu tür nüansalar mevcuttur..

Örneğin Bediüzzeman ın menfi nilliyetçilik ile müsvet milliyetçilik ayrımı incelenebilir..

Haksöz ün bu haberine gelince..

Irkçılık alenen ve gizli(istenmeden) olmak koşuluyla yapılır..

Örneğin Kürtlerin ulusal hakları söz konusu olunca bir Türk milliyetçisinin ''yediğiniz kaba pislemeyin'' düşüncesi açık,

Aynı tartışmada Kürt olduğunu söyleyen birisinin; ''ben de Kürdüm ama'' ile başlayan sözleri de gizli ırkçılıktır..

Çünkü ikisi de aynı gayeye hizmet eder..:

''Kürtlerin hak sorunu yoktur..''

Ben de haksözün istemeden de olsa bu yanlışı yaptığını düşünüyorum..

Olaya gelince hiç bir meşru yanı yoktur tabi ki..

Ayrıca bu olayı radikal bir sol örgütün yaptığı da bilinmektedir..

Yine asıl niyet kız çocuğunu yakmak ta değildir..

Her ne olursa olsun bunun meşruluğunu kabul edemeyeceğimiz gibi olaydaki ihmali gizlemek adına yapılan geçiştirme açıklamalarını da kabul etmemeliyiz..

Böyle bir süreçte basit bir hastahane mikrobundan kız çocuğunun ölmesi düşündürüyor doğrusu..

Sevgiyle kalın..

Profile bak  

Forumu Daha İyi Nasıl Kullanabileceğinizi Öğrenmek İçin Tıklayın Kur'an Nesli Dergisinin Yeni Sayısını İncelemek İçin Tıklayın
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Pano anasayfası » GENEL PAYLAŞIM » Güncel

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

BU KONUYLA BENZER KONULAR

FORUM
 YAZAR
Haksöz Dergisi Mart Sayısı Çıktı !  Tanıtım  NiyaziK
Ergenakon Devletiyle Uzlaşma Hesaplaş!Haksöz 205.Sayı.  Tanıtım  NiyaziK
türban krizi yok aslında  Diğer İslami Konular  hzmbayram
Haksöz Dergisi (Mayıs) 206. Sayısı."Darbeciler Yargılansın!"  Tanıtım  NiyaziK
Haksöz Dergisi (Haziran) 207. Sayısı{Cübbeli Darbe Düzeni}  Tanıtım  NiyaziK