*
ACP * Kullanıcı Paneli * Üyeler * Arama * Pano Kılavuzu

Kayıt OlOturum Aç

| Sistem saati: 03 Eyl 2010, 14:53

Pano anasayfası » İSLAM » Kur'an Çalışmaları

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 
Bu Kategoride Arama:
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Allah Kimlere Yardım Eder?
İletiTarih: 29 Nis 2008, 19:43 
Genel Yönetici

Kendini Nasıl Tanımlıyor?: Kur'an Araştırmacısı
ALLAH KİMLERE YARDIM EDER?

1-Savaşta Zor Durumda Kalanlara Müminlere
And olsun ki, siz düşkün bir durumda iken, Bedir'de, Allah size yardım etmişti; Allah'tan sakının ki şükredebilesiniz.3/Ali İmran-123
And olsun ki Allah size birçok yerlerde, ve çokluğunuzun sizi böbürlendirdiği fakat bir faydası da olmadığı, yeryüzünün geniş olmasına rağmen size dar gelip de bozularak arkanıza döndüğünüz Huneyn gününde yardım etmişti.9/Tevbe-25
2-Peygamberine
Eğer siz ona (Peygamber'e) yardım etmezseniz, Allah ona yardım eder. Hani o kâfirler, onu Mekke'den çıkardıkları vakit sadece iki kişiden biri iken, ikisi de mağarada bulundukları sırada arkadaşına «Üzülme, çünkü Allah bizimledir.» diyordu. Allah onun kalbine sükûnet ve kuvvet indirmişti ve onu görmediğiniz bir orduyla desteklemişti. Kâfirlerin sözünü alçaltmıştı. Yüce olan Allah'ın kelimesidir. Ve Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.9/Tevbe-40
Şüphesiz peygamberlerimize ve iman edenlere, hem dünya hayatında, hem şahitlerin şahitlik edecekleri günde yardım ederiz.40/Mümin-51
3-Allah’ın Dinine Yardım Edenlere
Ey inananlar! Siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder, ayaklarınızı savaşta sabit kılar.47/Muhammed-7
Onlar haksız yere ve «Rabbimiz Allah'tır» dediler diye yurtlarından çıkarılmışlardır. Allah insanların bir kısmını diğeriyle savmasaydı, manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın adı çok anılan camiler yıkılıp giderdi. And olsun ki, Allah'a yardım edenlere O da yardım eder. Doğrusu Allah kuvvetlidir, güçlüdür.22/Hacc-40
And olsun ki peygamberlerimizi belgelerle gönderdik; insanların doğru (adaletli) hareket etmeleri için peygamberlere kitap ve ölçü indirdik; pek sert olan ve insanlara birçok faydası bulunan demiri de indirdik. Bu, Allah'ın dinine ve peygamberlerine görmeksizin yardım edenleri meydana çıkarması içindir. Doğrusu Allah kuvvetlidir, güçlüdür.57/Hadid-25

4-Müminlere-İman Edenlere
Şüphesiz peygamberlerimize ve iman edenlere, hem dünya hayatında, hem şahitlerin şahitlik edecekleri günde yardım ederiz.40/Mümin-51
And olsun ki! Senden önce, birçok peygamberleri ümmetlerine gönderdik, onlara belgeler getirdiler; dinlemeyip suç işleyenlerden öç aldık, zira inananlara yardım etmek bize hak olmuştu.30/Rum-47
5-Dilediğine
Allah dilediğine yardım eder. O güçlüdür (galibdir) esirgeyendir.30/Rum-5
Karşı karşıya gelen iki topluluğun durumlarında sizin için ibret vardır; biri Allah yolunda savaşanlardır, diğeri inkarcılardır ki, bunlar karşı tarafı gözleriyle kendilerinin iki misli görüyorlardı. Allah dilediğini yardımıyla destekler. Bunda görebilenler için ibret vardır.3/Ali İmran-13
6-Mazluma-Zulme Uğrayana
İşte böyle. Her kim, kendisine verilen eziyetin dengi ile karşılık verir de, bundan sonra kendisine yine bir tecavüz ve zulüm vaki olursa, emin olmalıdır ki, Allah ona mutlaka yardım edecektir. Hakikaten Allah çok bağışlayıcı ve mağfiret edicidir.22/Hacc-60
Haksızlığa uğratılarak kendilerine savaş açılan kimselerin karşı koyup savaşmasına izin verilmiştir. Allah onlara yardım etmeğe elbette Kadir'dir.22/Hacc-39
7-Allah’ı Veli-Otorite Edinenlere
Sakın zalimlere eğilim, yakınlık göstermeyiniz. Yoksa cehennem ateşi yakalar sizi; Allah'tan başka bir dostunuz, bir dayanağınız yoktur. O zaman O'nun yardımını göremezsiniz.11/Hud-113
Hayır! Sizin mevlanız Allah'tır. O, yardım edenlerin en hayırlısıdır.3/Ali İmran-150

FECR
www.kurannesli.net

http://kuranneslifecr.blogspot.com/

İletiyi rapor et
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Allah Kimlere Yardım Eder?
İletiTarih: 01 May 2008, 17:26 
Kıdemli Üye

Kendini Nasıl Tanımlıyor?: Meraklı
Rabbimizden yardım diliyoruz .
Rabbimiz de kendi dinine yardım etmemizi , sabır ve namazla yardım istememizi , ibadet etmemizi öğütlüyor .
***Ya Rabbi ! Yalnız Sana ibadet ederiz , yalnız Sen' den yardım dileriz . ( Fatiha 5 )

*Elbette ki Allah kendi dinine yardım edenlere yardım eder . ( Hac 40 )
*Ey iman edenler ! Sabır ve namazla yardım isteyin . ( Bakara 153 )
*Öyle ise siz beni (ibadetle) anın ki ben de sizi anayım . ( Bakara 152 )

Rabbimizden kâfirler topluluğuna karşı yardımını istiyoruz .
Rabbimiz de kâfirlerle savaşmamızı isterken , onların cezasını bizim ellerimizle vereceğini bize bildiriyor . Bunun için ise tedbir almamızı , gücümüzün yettiği kadar her çeşit silah temin etmemizi yine Rabbimiz bizden istiyor .
***Sen bizim mevlâmızsın . Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et ! ( Bakara 286 )

*Onlarla savaşın ki Allah , sizin ellerinizle onların cezasını versin ve onları rezil ve rüsvâ etsin , yardımıyla sizi onlara karşı muzaffer kılsın . Ve mümin bir kavmin yüreklerini ferahlandırsın . ( Tevbe 14 )
*Ey iman edenler ! Tedbirinizi alın ; bölük bölük savaşa çıkın , yahut ( gerektiğinde ) topyekün savaşın . ( Nisâ 71 )
*Siz de gücünüzün yettiği kadar onlara karşı her çeşitten kuvvet biriktirin ve cihad için atlar hazırlayın ki , onlarla hem Allah'ın düşmanlarını , hem de kendi düşmanlarınızı , ayrıca Allah'ın bilip de sizin bilmediğiniz daha başkalarını korkutasınız . Allah yolunda her ne harcarsanız onun sevabı size eksiksiz ödenir ve asla haksızlığa uğratılmazsınız . ( Enfal 60 )

İletiyi rapor et
 Profile bak  

İletiTarih: 02 May 2008, 23:36 
Kıdemli Üye

Kendini Nasıl Tanımlıyor?: Meraklı
BİR ALINTI
Allah, değerlerini koruyanları korur
Bir kere, "Allah korusun!" demek, peşinen "Allah'ın isterse, istediğini koruyabilir olduğu" önkabulünden/inancından yola çıkmak demektir. Tabii ki tersi de geçerli: "İstemezse, istemediğini korumaz."
Bu durumda bazı soruları sormak kaçınılmaz olmuyor mu:
Allah, kimleri korur, kimleri korumaz? Koruyacaklarında ne gibi özellikler arar? O'nun koruması altında bulunmak tesadüfi midir? Tabir caizse, o koruyacaklarını -haşa- kura ile mi belirlemektedir, yoksa onlar zaten belli midir? Allah'ın koruyacağını vaad ettiklerinde aradığı özellikler nelerdir? Allah'ın kimleri koruyacağı ve korumasını celbetme şartları belli ise, O'nun korumasını isteyenler bu şartlardan ne kadarını taşımaktadırlar?
"Allah korusun!" diye başları sıkışınca Allah'a koşanlar, Allah'ın korumaları için kendilerine emanet ettiği değerleri ve öğretiyi korumuşlar mıdır? Yoksa, onlar Allah'ın korunmasını istediği değerleri korumadıkları gibi, onu tahrip etmek için ellerinden geleni artlarına koymamışlar mıdır?
Dahası, Allah'ın değerlerini koruyanlara doğdukları toprakları zindan edenlerin, başları sıkışınca "Allah korusun!" demeleri ciddiyetle ne kadar bağdaşır? Ya da, Allah katında ne kadar ciddiye alınır? Samimiyet bunun neresindedir?
O halde, birileri, Allah'a ve O'nun korunmasını emrettiği değerlere aldırmamışlar, hatta kimi zaman o değerlere hasım olmuşlar, onları savunanları düşman bellemişler, o değerlere karşı savaş açanların yanında olmuşlar ve bizzat kendileri Allah'a karşı açılan "değer yıkıcı" savaşın lejyonerliğine soyunmuşlarsa, hangi yüzle Allah'tan koruma talebinde bulunabilirler ki?
Ve Allah böyle birinin talebine hangi gözle bakar?
O Rahman'dır, O Rahim'dir
Doğrusu, Kur'an'da O, aşkın zatını tanıtırken "Benim rahmetin her şeyi kuşatmıştır" buyurur.
Yine Kitab'ta O'nun en büyük prensibine şöyle dikkat çekilir: "Rabbiniz rahmet ve şefkati kendisine prensip edinmiştir."
Allah'ın bu "rahmet ve şefkat" prensibi, dilerim ki O'nun değerlerine bir ömür saldırıp da başı sıkışınca "Allah korusun!" diyenleri de kapsar. Bunu gönülden dilerim; fakat bilirim ki O, "sonsuz rahmet kaynağı" olan bir Rahim olduğu kadar, değerlerine saldıranlardan "öç alan" Müntakim'dir de. O, "esirgeyen" bir Rahman olduğu kadar, varlığını insanlığın değişmez değerlerine savaş açmaya adamış olan kişi, kurum ve uygarlıkları "kahreden" bir Kahhar'dır da.
O, suyu getirenle testiyi kıranı bir tutmaz elbet; fakat yine de O'nun "rahmeti gazabını geçmiştir."
İşte bu yüzden biz O'nun kahrından lutfuna sığınıyoruz.
Gazabından rahmetine sığınıyoruz.
Celalinden cemaline sığınıyoruz.
O'ndan yine o'na sığınıyoruz.
Bir kez daha Musa Peygamber'in diliyle, Kur'an'dan iktibasla, O'na şöyle yakarıyoruz:
"İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak eder misin Allah'ım!"
( 15 Kasım 1999 )

İletiyi rapor et
 Profile bak  

İletiTarih: 04 May 2008, 15:17 
Genel Yönetici

Katkın için Allah razı olsun oğuzbakar kardeş

İletiyi rapor et
 Profile bak  

İletiTarih: 04 May 2008, 15:26 
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kendini Nasıl Tanımlıyor?: Araştırmacı
Gerçekten çok güzel bir çalışma..Hakkıyla düşünmek ve yaşamak dileği ile tebrik ediyorum !
Selam ve sevgi ilen ..

İletiyi rapor et
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Mar 2009, 15:47 
Genel Yönetici

güncelleme

İletiyi rapor et
 Profile bak  

Forumu Daha İyi Nasıl Kullanabileceğinizi Öğrenmek İçin Tıklayın Kur'an Nesli Dergisinin Yeni Sayısını İncelemek İçin Tıklayın
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 

Pano anasayfası » İSLAM » Kur'an Çalışmaları

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

BU KONUYLA BENZER KONULAR

FORUM
 YAZAR
[KİTAP] Nasıl Bir Allah İnancı?  Dosya Paylaşımı  MuratK
Eğer Allah dileseydi...  Kur'an Çalışmaları  Gûher
Hizbullah Hamas’a Yardım İçin İsrail’i Vuracak  Güncel  intifada
Yardım Çağrısı  İnsan Hak ve Hürriyetleri  Araf
Allah razı olsun.  Kur'an Çalışmaları  hakcay